Jeugd

Jacques Risseeuw

foto collectie Jacques Risseeuw

Op de Londense Kaai 41 – 43 woont de familie Risseeuw. Behalve vader L.A. Risseeuw en zijn gezin woont er ook de weduwe Risseeuw-Kampman. De meeste kinderen zijn gek van bootjes en zijn vaak te vinden in het Balkengat. In die tijd een haventje achter de Kinderdijk met een wat onduidelijke bestemming. In ieder geval zien we hier steeds meer bootjes afgemeerd worden die bestemd zijn voor de pleziervaart.

Jacques Risseeuw:
Mijn bootje Pinguin bij ingang Balkengat (Kinderdijk).Van links naar rechts bekeken komen de volgende personen in beeld. Bij de voorkant van het bootje: Hans Hartman een jeugdvriend van mij. Hij woont nog te Middelburg zal circa 65 jaar oud zijn. Daarnaast mijn broer Henk Risseeuw. ( 1 aug 1951,  Middelburg.) Daarnaast nog een broer Ruud Risseeuw( 19 juni 1953,  Middelburg) en daarnaast de bootbouwer en eigenaar Jacques Risseeuw ( 2 april 1945,  Middelburg).
Verder valt nog te melden dat het bootje werd gebouwd in de kelder van ons huis aan Londense kaai.

Discussie

Een reactie aan “Jacques Risseeuw”

  1. Ja het was altijd bedrijvig op de kinderdijk , op de foto aan de linkerkant nog net een stukje het huis te zien waar wij woonde .Het balkengat t’kleine straatje naast ons huis ging menig klein bootje door om daar het water in te laten .
    Het was ook een perfect straatje om zelf in het water te geraken het liep af , en als je iets te hard met een karretje of fiets naar beneden ging lag je weer in het balkengat .

    Geplaatst door Ada Prince | 28 juli 2012, 12:12

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.