Gebeurtenissen

De Segeersstraat wordt gesaneerd.

fotocollectie Cultureelerfgoed.nl

Op maandag 9 mei 1955 wordt er een begin gemaakt met de sanering van de Segeersstraat. Op de  foto rechts zien we dat het eerste pand onder handen wordt genomen. Deze straat is halverwege de jaren ’50 de voornaamste  weg naar het stadscentrum vanaf het station en vanaf de Rijksweg. Deze laatste liep vanaf Bergen op Zoom, over de Kanaalweg en de Blauwedijk naar Vlissingen. De Middelburgse gemeenteraad wilde met het oog op het toenemende autoverkeer, deze nauwe straat verbreden door aan een kant alle bestaande panden af te breken en daarvoor in de plaats nieuwe panden neerzetten, maar  dan wel de nodige meters naar achter.

Een foto van dezelfde situatie op de zelfde dag. Nu is te zien dat de bakker even een stop heeft gemaakt om getuige te zijn van het niet alledaagse spektakel op zijn route, hij heeft zijn bakfiets onbeheerd achtergelaten. De agent staat op de stoep van de Londense Kaai, nog net voor het pand van kruidenier IJ. Baan. In de Segeersstraat worden  in totaal 14 panden afgebroken waarin 23 gezinnen woonden. Ieder gezin ontving van de gemeente een vergoeding van F 200,- vanwege deze verplichte verhuizing.

Eind dat jaar wordt er begonnen met de bouw van een aantal nieuwe winkels met erboven 16 woningen.

Discussie

Nog geen reacties

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.